Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Варна и "Фондация за устойчиво развитие" - Варна и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Ботаническа градина
Градината събира колекция от уникални видове от цял свят
Градината събира колекция от уникални видове от цял свят

Екопарка на Ботаническата градина на Софийски университет. Едно райско кътче на осем километра или на 15 мин. с автобус (спирка "Брезите") от центъра на Варна по пътя за "Златни пясъци". Срещу 4 лв. може да се повозите с файтон из целия парк, като видите забележителни места, да си направите барбекю или разходка на гърба на магаре са сред атракциите на екопарка.

Екологичната зона се разпростира на около 300 дка. Градината събира колекция от уникални видове от цял свят - морски борове, лилиевидно лирово дърво, стеркулия и желязно дърво, американски глог, каменен дъб, сапунено дърво. В розариума има 50 сорта рози. Естествени и изкуствени ландшафтни форми и нестандартни предложения като това да изживеете сватбения си ден сред зелени треви под открито небе, сред прохладата на водопада и малката рекичка или сред зелените дървета където едва се откроява Езерото на духовете. Всичко е като в приказка на Толкин.

Работно време: от 9 до 19 часа.

Последна актуализация на 21.12.2004