Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Варна и "Фондация за устойчиво развитие" - Варна и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Едно пътуване до Варна
Археологически музей - Варна
Археологически музей - Варна

Подготовка за пътуване

На 45 мин. със самолет от София, столицата на България или на два часа и двадесет минути от всяка точка на Европа, вие може да си доставите удоволствие и си създадете незабравим спомен от посещението на град Варна, лесно достъпен и очакващ своите гости.

На същия паралел като Ница, Кан, Монако, Ливорно, плажната ивица с дължина 30 км и географската й ширина провокират сравнение с атлантическите плажове на Флорида  и средиземноморският Лазурен бряг. На шега или на сериозно, хората обичат да казват, че “през лятото града е голям колкото София, а София е малка колкото Варна”.

През цялата година и най-вече през активния летен сезон многобройни престижни събития от национален и международен характер съпътстват и обуславят културния, икономическия, социалния и политическия живот във Варна. През този период от годината Варна наистина се превръща в космополитен град за България от първостепенно значение.

Възможности за кратки разходки в околностите

  • Морска градина - Варна
  • Природен резерват Побити камъни
  • Ботаническа градина (Екопарк Варна)
  • Природен парк Златни пясъци - червен, син, жълт, оранжев и зелен маршрути, включващи посещение на националния паметник на културата Аладжа манастир, разположен на територията на резервата
  • Местност Джанавар тепе - панорамен изглед към Варна

Почувствайте пулса на нощна Варна

С настъпването на ноща започва една безкрайна фиеста от светлини, тонове и нощни удоволствия. Многото малки барове и клубове в самия град и по крайбрежието предлагат богата гама от кулинарни удоволствия и напитки. Така без да усетите приятната умора от отиващия си ден ще се подслоните в нощния празник изпълнен с екзотика и южен темперамент.

Настаняване

В големите градове, като Варна, хотелите са чисти и доста модерни, защото за последните десет години са основно обновени или наскоро построени.

Предложенията за настаняване са подбрани съгласно близостта до обектите етапи от маршрута, доброто съотношение качество на услугите и цената, спокойствието, очарованието и комфорта.

Последна актуализация на 21.12.2004