Настоящата публикация е изготвена със съдействието на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на тази публикация носят единствено Община Варна и "Фондация за устойчиво развитие" - Варна и по никакъв начин не може да се счита, че то отразява възгледите на Европейския съюз.
Делфинариум
Във Варненския делфинариум през 1992 година се роди първото делфинче, което вече не е единствено
Във Варненския делфинариум през 1992 година се роди първото делфинче, което вече не е единствено

Единственият делфинариум на Балканския полуостров е действително една от най-забавните атракции, които Варна предлага на своите гости. В спектакъла посетителите могат да се убедят в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници. Интересна подробност е и фактът, че във Варненския делфинариум през 1992 година се роди делфинче. Събитието бе прието като знак, че животните са се аклиматизирали добре в новия си дом.

Делфинариума, създаден 1984 г. единствен на Балканския полуостров, е един от символите на Варна. Интерес представлява факта, че през 2003 г. за втори път във Варненския делфинариум се ражда малко делфинче. Това показва че делфините са възприели и са се приспособили към своята нова среда.

Делфинариумът разполага с 1 134 места и всяка година се посещава от близо 200 000 зрители. По време на представленията с делфините, като русалки, плуват и момичета.

Атракцията трае около 40 мин.

Последна актуализация на 21.12.2004